logo

estudiants | gonzález + lupea

Clara González i Simona Lupea
| can ricart
| 1Q 2017-18

 

SEQÜÈNCIES

Can Ricart. Indret ple d’història, memòria, arquitectura i oportunitat. Peça fonamental que es troba entre dos teixits diferents. Eixample i l’eix de Pere IV. Oasis urbà format de nou places que doten a Can Ricart de microespais.

El projecte sorgeix a partir d’entendre el lloc a través del buit. Un buit amb grans oportunitats que genera  una continuïtat de l’espai públic gràcies a la col·locació en tensió i sense alineació dels volums.

A més, el projecte, a cada una de les escales diferents, segueix una successió ordenada d’una mateixa unitat d’agregació.

ESPAI PÚBLIC

A partir de la idea inicial, el projecte s’entén per una banda, a través de buscar les diagonals i la ruptura de l’illa de l’eixample i per altra banda, de la dualitat d’eixos seguint els teixits d’eixample i Pere IV. Els quals permeten en planta baixa diferents punts de vista i continuïtat de l’espai públic.

ESPAI PÚBLIC-PRIVAT

Continuant amb la seqüència, la unitat està formada per una estructura de formigo la qual per planta consta de quatre habitatges, tres dúplex i un simplex. A més, en la façana és una doble pell de policarbonat per tal de cerar diferents espais climàtics. Aquests espais s’enten com uns espais de trobada on les habitatges també es poden expandir i apropiar-se d’ell.

ESPAI PRIVAT

L’espai privat es caracteritza per tindre una estructura independent de l’envolupant. Seguint la mateixa seqüència de l’exterior, es torna a repetir, però aquest cop amb un altre material diferent, més lleuger, la fusta. Cada un dels habitatges, tan dúplex o simplex, les peces distribueixen l’espai i el caracteritzen a través de les seves dimensions.

A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration Largest Online Shopping and Fashion Network