logo

estudiants | cardona + comas

Joan Cardona i Albert Comas
| can ricart
| 1Q 2017-18

El barri del Poblenou és una àrea de Barcelona en constant evolució i amb una gran diversitat tipològica. La retícula de l’eixample té una gran presència, però deixa veure les traces i els edificis d’un passat industrial, que contrasta amb la modernitat y esbeltesa d’altres construccions més actuals. La nostra intenció és juntar ambdós tipus de vida, una vida més plana, en vivendes taller, que activaràn la vida social de la zona; i unes vivendes en alçada que relacionen el projecte amb la escala del barri.

En aquest projecte, degut a la complexitat de les traces urbanes en l’entorn de Can Ricart, s’ha treballat des de l’espai públic, col·locant dos blocs d’edificis activant i mantenint la essència  de les places existents, i proposant una construcció en planta baixa que s’extén amb facilitat per la resta de la parcel·la i que crea una continuitat de places que rehabiliten l’espai públic de Can Ricart  i el relacionen amb l’entorn proper.

La generació dels espais neix d’una retícula de quadres de 3,75 x 3,75 m, una mida que ens permet adaptar-nos còmodament al lloc, i crear estances de planta quadrada d’una mida que permeten un ús adaptable i que es poden agrupar per generar espais més amplis a les zones de dia. De la mateixa forma, aquesta retícula ens permet generar patis individuals per a les vivendes y patis comunitaris que  relacionen aquestes amb l’espai públic (a través dels tallers a les vivendes de planta baixa).

Aquesta regularitat estructural ens facilita la implantació de prefabricats (de fusta majoritàriament), que ens permeten modular l’espai interior i dissenyar els llindars entre l’interior i l’exterior.

 

 

 

A blog about Wordpress design, development , Software and inspiration Largest Online Shopping and Fashion Network